Down by the River

19. august 1998
Fly me to the moon
Op kl. 4. Hentede Aase and Viggo kl. 5. Afgang fra Billund til Frankfurt kl. 7.25. Vi kom lidt forsinket afsted og landede 1 time efter tidsplanen i Toronto. På vores 9 timers tur over Atlanten så vi Atlantic. Gad vide, om de havde vist den film, hvis Titanic havde været en flyvemaskine og ikke et skib?

Limousine Vi landede i Vancouver som planlagt kl. 17. Mens vi ventede på vores kufferter, dukkede Janet og Claus op. Det var dejligt at se dem. Claus havde forladt Danmark for lidt mere end 1 år siden. Og vi havde ikke set Janet siden december 1996 i Danmark. Janet, som var meget ophidset, fortalte, at de havde en overraskelse til os. Og udenfor terminalen holdt en stor, hvis limousine og ventede på at bringe os til vores opholdssted i Vancouver.


Vancouver skyline De første indtryk af et nyt sted er altid vigtigt for os. Og jeg skal love for, at vi nød den 20 minutters køretid fra lufthavnen til vores bestemmelsessted. Alt var så frisk og rent. Vancouver ligger beskyttet mellem stillehavet og bjergene i den sydvestlige del af British Columbia. Byens parker er mange og store. Byen ligger på begge sider af en flod med adskillige broer, som krydser vandene. Tæt ved byen ligger flere sandstrande. Havnen, som er den største på Nordamerikas vestkyst, opererer hele året - især på Japan og Orienten. Grænsen til USA ligger bare 65 km sydpå. Ikke mærkeligt at mange mennesker finder Vancouver den smukkeste by i verden. Og jeg tænker ikke kun på personer, som bor der.

Gennem limousinens store vinduer kunne vi se, at avenuerne primært løb øst-vest, mens the streets løb nord-syd. Avenuerne er nummererede, fx 4th Avenue.

Point Grey Guest House
Our bed & breakfast Vores opholdssted under besøget i Vancouver var en pragtfuld villa i 3 etager. Adressen er is Hugh and Georgia Humphries, 4103 West 10th Avenue, Vancouver B.C., V6R 2H2, telephone/fax (604) 222-4104. Der var en smuk have (hvor Birgit, Aase and Viggo skulle komme til at tilbringe en del tid, mens de iagttog den kølige røg fra deres cigaretter forsvinde op i den tynde luft). Nå, jeg har endnu ikke fortalt dig, that rygning stort set er forbudt i Canada? Og jeg tror ikke, at det er hensyn til brandfaren. Denne puristiske indstilling er også langsomt ved at komme til Europa og Danmark. (Men jeg er glad for, at ingen af vores sønner ryger).

No smoking Vores værter var som nævnt Georgia og Hugh. Hugh var kommet til Canada, da han var 19 år gammel. Hans familie kom fra Wales, hvilket kunne mere end anes i hans dialekt. Georgia fortalte os, at de havde arbejdet med forbedringer på huset i næsten 8 år. Netop nu var Hugh i gang med de nedre regioner af huset. Vi havde 2 dejlige, smukt møblerede værelser ovenpå. Jeg tror, at møblerne i vores værelse var fra Belgien. Værelserne var malet med forskellige farver - meget smagfuldt. Over hele huset var der kunstgenstande fra forskellige steder i Asien og Europa. Næsten som på et museum - men servicen var meget bedre. Når Birgit og jeg kommer tilbage til Vancouver, vil vi helt bestemt bo hos Georgia and Hugh. I det hele taget kan vi varmt anbefale "bed and breakfast", da man møder mange interessante mennesker fra hele verden. Og prisen var rimelig. Nej, vi er ikke i familie med Georgia og Hugh, men hvorfor skulle ikke også du have et perfekt ophold i Vancouver, som vi havde?

Janet & Claus' lejlighed
Janet and Claus's appt. Efter en kort pause (læs "rygepause") fortsatte vi til Janet og Claus' lejlighed på Toronto Road, ca 2 km længere ude af 10th Avenue. Mens vi havde set os om i vores "hjem", havde Janet hentet den bil, vi havde lejet under vores ophold. Det var en udmærket bil med plads til 7 personer. Janet og Claus' lejlighed lå på 5. etage: ét soveværelse og en stor opholds- og spisestue, en altan med store træer foran, og nedenfor en dejlig have. På den anden side af vejen lå UBC (University of British Columbia - det største og ældste af de 2 universiteter, der ligger i Vancouver). Af faciliteter var der sauna, spabad og swimming pool. Janet fortalte, at hun en morgen havde mødt et egern ovenpå fryseren i køkkenet. Det må have været lidt af en oplevelse.

Mens vi spiste aftensmad, skitserede Janet and Claus det program, som de så omhyggeligt havde lagt for os. Først 4 dage i Vancouver. Så køretur til nogle af national parkerne i the Rockies - Jasper, Banff and Yoho - i 5 dage. Og endelig tilbage til Vancouver, hvor vi skulle tilbringe resten af vores ferie. Sød musik i vores ører.

 

Første side Forrige side Næste side