Alle veje fører til Rom

Birgit og jeg har i mange år ønsket at rejse til Rom. Vi har den fælles ambition at besøge alle Europas hovedstæder. Indenfor de seneste år har vi været i Paris, Wien, Amsterdam, Prag, Budapest, Berlin, Lissabon og Valletta. For ikke at nævne den måske smukkeste af dem alle - København.

Vi begyndte vores forberedelser ved at søge efter et hotel på Internet . Og vi faldt over (for) Hotel Kennedy, og sendte en email til hotelet. Et par dage senere modtog vi, ligeledes på email, en bekræftelse på vores bestilling på 10 overnatninger.

Hvis du blot vil starte på vores dagbog, så klik her og følg os på vores hæsblæsende tur til fods rundt i Rom.

Du kan også vælge et emne, som interesserer dig, fra denne liste:

Endelig kan du studere vores magiske kort over Rom. Hvis du fører cursoren rundt på kortet, vil det afsløre de steder, som vi har besøgt og beskrevet. Et klik og du havner på den pågældende side. Klik på browserens tilbageknak/back-knap for at vende tilbage til kortet. Det tager lidt tid første gang at overføre kortet til din PC - så en smule tålmod er nødvendig.

Et stykke tid efter at vi kom tilbage, meldte vi os til en foredragsrække om det gamle og det nye Rom. Foredragsholderen, Flemming Forsberg, som til daglig underviser i bl.a. italiensk og oldtidskundskab ved Århus Katedralskole, viste sig at være utroligt vidende og en stor formidler. Forsberg har både fungeret som amatørarkæolog og som tolk i forbindelse med professionelle nordiske arkæologers arbejde. Hertil kommer, at han i en længere legatperiode har boet på Det danske Institut i Rom. Efter de mange indtryk fra disse foredrag har vi efterfølgende opdateret disse sider - og vi siger mange tak for inspirationen. Men vi tager selvfølgelig selv ansvar for alle fejl og misforståelser.