Susse Lillesøe

Jeg er opera- og koncertsanger. Uddannet i musikvidenskab fra Københavns Universitet og i sang fra Det kgl. danske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen 1985. Var i 27 år ansat som koncertsanger i det nu nedlagte DR Radiokammerkoret og fra 2004-2011 som operasanger i Det kgl. Operakor. Sideløbende solistisk karriere som koncertsanger både med egen trio, Händel-trioen, samt ved oratoriekoncerter med f.eks. landsdelsorkestrene overalt i Danmark, Sverige m.m. Har turneret med Radiokoret overalt i verden, f.eks. USA, Canada, Sydkorea og Australien og har ofte optrådt som solist i den forbindelse. Særligt kan nævnes en open-air koncert med Carl Nielsens ”Fynsk Forår” ved floden i Savannah med byens symfoniorkester i 1989, en koncertturne i 2002 til alle de større byer i Sydkorea, hvor jeg havde en solo på koreansk, men den største oplevelse var koncertturneen Australien rundt i 1996, hvor jeg var den ene sopransolist i Mozarts c-mol messe med det australske kammerorkester ved 8 koncerter i alle de store byer hele vejen fra Brisbane til Perth, - deraf også i Sydneys Operahus!

Privat satser jeg på at se så meget af verden, som muligt, - gerne på rundrejser i et enkelt land ad gangen. Turen gik dog i november 2014 gennem de 6 Centralamerikanske stater Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras og Guatemala.

Jeg brænder særligt for Mellemøsten, idet jeg er meget betaget af hele den arabiske kultur, - deraf både kunst, arkitektur, musik, klædedragter og naturligvis naturen og befolkningen. Min til dato største rejseoplevelse er og bliver Yemen, som jeg besøgte på en stor rundrejse i 1996. Det var som at rejse i middelalderen, og man følte sig hensat til ”1001 Nat” eller den gamle film, ”Tyven fra Bagdad”, når man bevægede sig rundt i f.eks. Sanaa's gamle bydel.

Jeg håber meget, det bliver muligt på et tidspunkt at besøge både Saudi-Arabien og Afghanistan, som begge står højt på ønskesedlen. Jeg besøgte Algeriet på en spændende pionérrundrejse i april 2015 og rejste om efteråret i både det ukendte, østlige Iran og i Jordan. I 2016 blev det derimod Nordkorea.