Hvor skal vi hen, du?
Mytisk figur Læs om Rejseholdets rundrejse i Thailand. Fra templer og kongelige paladser i Bangkok til Broen over floden Kwai. Fra krigsmuseum til Chiang Mai. Fra krokodillefarm til elefantskole. Besøg på skole og Fader Brennans Børnehjem. Og de fristende piger i Pattaya (som ikke altid er piger).

Vi er 3 familier: Bente & Erling, Kurt & Karin og Birgit & Søren, som gennem den sidste snes år er rejst på ferie sammen adskillige gange.I år skulle turen gå til Thailand med Larsen Rejser (nu Alle Tiders Rejser). Vi rejser ellers helst med Århus Charter, som er vores - og mange andres - foretrukne rejsebureau. Men da vi efterhånden har prøvet alle bureauets rejsemål, ville vi prøve noget andet. Og i forbindelse med vores månedlige sammenkomster, hvor vi spiller balut, var vi blevet enige om, at det skulle være Thailand - Smilenes Land - denne gang. Over tiden er vores interesse skiftet fra alene at være badeferie med god mad og drikke til oplevelser. Og så var vi også trætte af at høre Hanne og Jens Peter prale af alle de gange, de har været i Thailand. Nu tænker du sikkert: Hvem er denne Jens Peter?. Du har sikkert set ham i fjernsynet, denne kromand, som ynder at dukke op i reklamer for Dansk Kroferie. Hvis du ikke lige kan huske ham, så klik her.

Vi valgte en tur, som bestod af 3 dage i Bangkok, 8 dages rundrejse op i den nordlige del og 4 dage i Pattaya/Jomtien. Med nonstop flyvning fra Billund til Bangkok. Hvis du hellere vil læse om nogle af vores andre rejser, så kom med denne vej.

Vacinationer mv.
Vores forudgående opfattelse var, at det ikke er helt ufarligt at rejse til - og rundt i - Thailand. Erling snakkede med deres familielæge, som var tæt på at fraråde at rejse til den nordlige del af Thailand. I hvert fald ville han tilråde vaccinationer mod leverbetændelse, stivkrampe, gul feber, tyfus, japansk hjernehindebetændelse - og selvfølgelig tabletter mod malaria. Jeg fandt ud af, at Statens Seruminstitut har en fortræffelig hjemmeside med råd til rejsende i forskellige verdensdele. Ifølge den kunne vi 'nøjes med' at lade os vaccinere mod leverbetændelse (type A) og sikre, at den seneste stivkrampeváccination stadig er virksom. Jeg ringede til Europæiske Rejseforsikring og blev stillet om til en læge, som bekræftede hjemmesidens anbefalinger. Vedr. malaria oplyste lægen, at dels er risikoen for tiden meget ringe, dels er de forskellige stammer af malariamyg resistente overfor forskellige midler. Og skulle man endelig pådrage sig malaria, er udsigterne til helbredelse næsten 100%. Det bedste middel mod malaria er at sikre sig mod myggestik ved anvendelse af myggenet og myggespray. Sidstnævnte bør købes i Thailand og indeholde mindst 20% DEET - et stof, som ikke er tilladt i Danmark. Endelig anbefalede den flinke læge, at man under ingen omstændigheder drikker vand fra vandhanen.

Hvis du ikke gider 'høre' noget om Thilands historie, geografi mv., kan du blot klikke her og springe frem til rejsebeskrivelsen.

Thailands historie
Det thailandske flag Som du ser, indeholder det thailandske flag 3 farver. Disse har følgende betydning:den blå farve repræsenterer kongen, den hvide farve religionen og den røde farve den thailandske nationalitet. Indtil 1939 var landets navn Siam. Thailand betyder 'de fries land' og hentyder til den kendsgerning, at landet aldrig har været underlagt nogen kolonimagt. Det betyder dog ikke, at landet ikke har været udsat for en stærk vestlig påvirkning over tiden.

Det første thairige opstod i 1200-tallet af et folk, som antages at være indvandret fra Sydkina. Mange hundrede års stadige krige med Burma samt med khmerer fra Cambodia endte med, at burmeserne i 1778 indtog og nedbrændte hovedstaden Ayuthaya. Dette medførte, at kong Rama 1. 'flyttede' hovdstaden til det nuværende Bangkok, ca 40 km. nord for Chao Praya flodens udmunding i Siam-bugten - eller nu Den Thailandske Bugt.

I 1932 blev demokratiet indført i Thailand - det krævede dog nogen overtagelse af hhv. militæret og de intellektuelle,inden kongen acepterede dette. Thailand er i dag et monarki, hvor kongen ikke har nogen officielle magtbeføjelser. Kong Bumiphol (også benævnt Rama 9.) er elsket af alle thailændere. Bl.a. for hans store indsats for at forbedre vilkårene for de dårligst stillede. Under de talrige militærkup, der har været i Thailand, har kongen været en meget stabiliserende faktor.

Thailands befolkning udgør godt ca. 60 millioner, hvoraf ca 75% er etniske thaier. De største minoritetsgrupper er kinesere og malayer. I den nordlige del bor en del forskellige bjergstammer. Desuden er der en del indvandrere fra de omkringliggende lande som Burma, Cambodia og Laos. På trods af denne blandede befolkningssammensætning er der stort set ingen raceproblemer i landet. Dette kan formentlig tilskrives, at størsteparten bekender sig til buddhismen, som er en meget tolerant og pacifistisk religion.

Klimaet
Thailand har 3 årstider: den varme, den kølige og den våde. Den kølige årstid fra november til februar, den varme fra marts til maj og den våde fra juni til oktober. Man kan dog udmærket besøge Thailand i regntiden, da de daglige regnskyl kun er af 1-2 timers vrighed. Til gengæld viser naturen sig fra sin mest imponerende side. Gennemsnitstemperaturen er i den varme årstid 34° og i den kolde årstid på 31°. Variationerne er dog lidt større i den nordlige bjergrige del.

Geografien
Thailand Thailand, tidligere Siam, ligger i Sydøstasien. Det har grænser til 4 lande: til Burma i nord og vest, til Laos i nordøst, til Cambodia (Campuchea) i sydøst og til Malaysia i syd. Thailand har et areal på mere end 500.000 kvadratkilometer, dvs på størrelse med Frankrig. På den lange led er afstanden ca 1700 kilometer, På det smalleste sted er der kun 20 km fra Den Thailandske Bugt til den burmesiske grænse.

Den centrale del af Thailand er en lavtliggende slette, der genemstrømmes af Chao Praya floden og dens bifloder. Området er utrolig frugtbart - og følgelig tæt befolket. Her ligger hovedstaden Bangkok. Den nordlige del er meget bjergrig, det højeste bjerg er 2595 meter. I dette område ligger Chiang Mai, Thailands næststørste by. Den nordøstlige del af landet er overvejende fladt og klimaet tørt, og befolkningen kæmper for at leve af det udbytte, de kan fravriste den elendige landbrugsjord. Den sydlige del er afgrænset af Thaibugten mod øst og det indiske ocean mod vest. Området er overvejende bjergrigt med flade partier langs kysten. Ud for kysten ligger snesevis af øer med de bedste badestrande i hele Asien.

Religion
Buddhismen er den eneste af de store religioner, som ikke har et gudsbegreb. Buddha var en verdslig prins, Siddhartha Guatama, som blev født år 563 før Kristus (B.C.). Han forlod kone og barn og viede sit liv til meditation samt udbredelse af læren om vejen til oplysning (frelse). Ved udførelse af gode gerninger - som fx at give gaver til templet eller mad til de omvandrende munke - forkortes personens "døds-/genfødelses cyklus", så han/hun hurtigere opnår tilstanden Nirvana, hvorefter der ikke længere sker genfødsel. Dette er buddhismens ultimative mål. Buddha, som du vil møde igen på vores tur, måtte igennem 108 reinkarnationer, inden han blev Buddha (dvs. oplyst).

 

Til forsiden Toppen af denne side Forrige side Næste side