Stranden ved Rimini

Som vistnok flere gange nævnt har Rimini en dejlig strand, som har henrykket feriegæster siden omkring 1840. Langs den strækker sig en dejlig promenade i en længde af ca 20 km. Stranden er opdelt i "landsbyer", som er nummereret fra 1 og opefter. Som det fremgår af billedet, var "vores landsby" nummer 60. Der viste sig at være godt 150 landsbyer, da vi kom ud i den anden ende. Hver landsby har sit eget præg, men det er tydeligt, at der er stillet strenge krav til de enkelte bestyrere. Langs promenaden ligger masser af restaurationer, hvoraf en del med servering indtil midnat. På stranden er der masser af aktivitetstilbud: gymnastik, dans, aerobic, beach volley, vandski, windsurfing osv. Strandstole og parasoller kan som sædvanligt lejes for en ublu betaling - spørg evt Marco om rabatbilletter. Det er dog muligt at opholde sig kort tid på området lige ovenfor vandlinien uden betaling. Nogle hoteller har deres egen strand med eksklusiv adgang for egne gæster, men der ligger også et større antal offentligt tilgængelige landsbyer. Vandet er dejligt og virkede overraskende rent. Stranden er børnesikker uden overraskelser. Hver landsby har sin bademester, som holder skarpt udkik med området fra en høj stol.


Boccia

Af de mange aktivitetstilbud på stranden benyttede vi os især af boccia spillet. Det var gratis at spille, man hentede blot kuglerne inde på landsbyens kontor. Det hændte, at vi måtte vente på, at et hold skulle blive færdig, men det lykkedes det os da at tage et spil eller to hver dag. Og hvert spil tog vel 1-1½ time. Jeg havde forsvoret, at jeg nogensinde skulle spille boccia, et spil, som jeg kun havde foragt til overs for. Men det viste sig egentlig at være ganske fornøjeligt. Ikke mindst den efterfølgende kolde øl, som enten blev indtaget på den lokale café eller på en bænk på strandpromenaden efter besøg på det nærliggende supermarked. Som det fremgår af billedet, havde vi lidt regnvejr, men det var jo bare endnu en udfordring for en nordbo.


På cykeltur

Et par gange lejede vi cykler for et par timer. Det var nogle gamle lig, men de viste sig at køre udmærket. Cykling er nærmest risikofrit - i hver fald for de cyklende, idet det finder sted på den brede strandpromenade. Da der ikke er ringeklokker på cyklerne, må man alene af den grund holde en lav hastighed. Under vores cykelture gjorde jeg den besynderlige observation, at jeg blev irriteret på de mange gående, som ikke kunne finde ud af at gå i den ene side, så jeg kunne komme forbi uden problemer. Når jeg spadserede, blev jeg irriteret på de mange cyklister, som susede omkring ørene på mig. Besynderlig, som tingene ændrer sig afhængig af, hvorfra man betragter dem. Den første gang valgte vi at køre nordpå og kom ind til den lille havn i Rimini. Herfra kunne man komme med på udflugtsbåde, fx en heldagstur til Venedig. Næste gang kørte vi sydpå og fandt ved den lejlighed ud af, at der var mere end 150 landsbyer. Her gjorde vi også ophold ved den lille lystbådehavn, som ligger her. Så vi kan kraftigt anbefale at leje cykler, hvis I kommer til Rimini. Man kan også leje modeller med plads til 2 eller fire personer. Prøv det.


Hvis du vil se nogle flere billeder fra stranden ved Rimini, så klik her.

Efter 12 dage ved Rimini skulle vi nu vende næsen hjemad. Vi havde besluttet at tage en overnatning i Venedig på vejen hjem. Vi valgte at tage toget fra Rimini, hvorfra der et par gange om dagen er gennemgående forbindelse til Venedig. I stedet kunne vi have valgt at lave en omstigning i Milano. Hvis du vil med os, så er det denne vej.